”Kiitos kun järjestätte näitä! ” Osallistujat arvostavat yhdessä tekemistä CNE2.0-hankkeen Sustainable Travel Finland-työpajoissa. Tule sinäkin mukaan huhtikuussa!

Sustainable Travel Finland-vastuullisuusohjelman edistäminen on yksi Carbon Neutral Experience 2.0 -hankkeen tavoitteista. Järjestämme matkailualan yrityksille kevään 2024 aikana maksuttomia työpajoja eri puolilla Uuttamaata; Itä-, Keski-, ja Länsi-Uudellamaalla sekä pääkaupunkiseudulla. 

Maalis- ja huhtikuun työpajat järjestetään kasvotusten. Tämä oli hankkeen alkukartoituksessa haastateltujen matkailuammattilaisten toive. He halusivat tavata “kollegoita”, keskustella ja jakaa vastuullisuustyön kokemuksia. Työpajojen välillä on STF help-tunteja Teamsissa. Sinne työpajojen osallistujat voivat tulla kysymään neuvoa niin sanotuissa pattitilanteissa. Toukokuussa on myös kaksi etätyöpajaa auttamaan tehtävien loppuunsaattamisessa ennen kesäsesonkia. Rivakasti töitä tekevä, vastuullista liiketoimintaa harjoittava yritys voi tehdä koko STF-polun tämän kevään aikana! 

Työpajojemme idea on se, että teemme yhdessä STF Hubin tehtäviä.


Maaliskuussa, ensimmäisessä työpajassa osallistujat tutustuivat uudehkoon STF Hubiin, Visit Finlandin kehittämisohjelman digialustaan. Keskustelimme, miten ensimmäiset askeleet, osaamisen kehittäminen, sertifiointi ja kehittämissuunnitelma nivoutuvat yhteen ja niitä kannattaa sen vuoksi tehdä yhtä aikaa. Sitten osallistujat pääsivät itse asiaan eli tekemään itsearviointitehtäviä. Työpajan lopuksi osallistujat asettivat itselleen tavoitteen, jonka toteuttavat huhtikuun työpajoihin mennessä.

Palautteen mukaan osallistujamme arvostavat työpajoissa konkreettista tekemistä: ”Tämä oli omasta mielestäni sopivan täynnä faktaa ja samalla sopivan rento.”  Yhdessä asioiden pohtiminen oli myös monen mieleen: Paljon keskustelua ja kivan pieni ryhmä. Hyvin käytiin alustaa läpi.”  Ryhmissä oli niin suomen- kuin ruotsinkielisiä, joita yritimme auttaa heidän omilla kielillään. “Konkreta exempel, bra att gå igenom stegen tillsammans.” 

Osallistujat toivoivat palautekyselyssä vielä enemmän aikaa STF Hubin työstämiseen ja kehittämispolun eri vaiheissa olevien osallistujien yksilöidympää huomiointia. Tähän pyyntöön vastaamme huhtikuussa. Silloin aiheena ovat kestävän matkailun mittarit. Varaamme rutkasti – niin paljon kuin kolmen tunnin sessiossa voi olla – aikaa kestävän matkailun mittareiden työstämiseen. Tai, jos joku tekee mieluummin itsearvioinnin loppuun, sekin käy. Tarkoitus on, että jokainen etenee omaa tahtiaan ja saa vastinetta työajalleen. Samassa vaiheessa olevat osallistujat voivat tehdä tehtäviä yhdessä ja me ohjaajat olemme auttamassa.  

”Nyt on tekemisen meininki!”


Toivottavasti kiinnostuit seuraavasta työpajastamme huhtikuussa! Myös vasta-alkajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Järjestämme teille nopean perehdytyksen STF Hubin periaatteisiin ja ensimmäisiin askeliin. Pääset oikein hyvin tekemisen makuun!   

Katso huhtikuun työpajan ajankohdat ja ilmoittaudu tästä. Järjestämme siis neljä työpajaa eri puolilla maakuntaa. Voit valita sinulle juuri sopivimman lähellä sijaitsevan session – tai jos sen ajankohta ei sovi, tervetuloa tutustumisretkelle toiselle puolelle Uuttamaata! Samalla ilmoittautumislomakkeella voit ilmoittautua myös huhtikuussa järjestettävään vastuullisuusviestinnän työpajaan.  

PS. Työpajasarja jatkuu hiilijalanjäljen mittaamisella ensi syksynä. Kysymme huhtikuussa osallistujilta työpajoissa myös toiveita ensi syksyn työpajojen aiheisiin – mieti siis jo etukäteen, millä tavalla voisimme edesauttaa sinun yrityksesi vastuullisuustyötä!  

CNE 2.0 somessa