Sustainable Travel Finland

Muuttuva kysyntä muovaa matkailuelinkeinoa. Kestävän kehityksen edistäminen on välttämätöntä, jotta matkailuala voisi vastata tehokkaasti muuttuvaan kysyntään ja varmistaa tulevaisuutensa. Tätä varten Visit Finland on kehittänyt matkailuyrityksille ja -alueille tarkoitetun Sustainable Travel Finland -ohjelman ja sillä saavutettavan STF-merkin, jolla viestitään kansainvälisille matkailijoille kestävästä toiminnasta.

Maksuton Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelma tarjoaa yrityksille ja destinaatioille kestävän matkailun kehittämisen työkalupakin, jonka avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen systemaattinen omaksuminen alueen tai yrityksen arkeen helpottuu. Carbon Neutral Experience 2.0 tukee uusimalaisia yrityksiä ohjelman polkuopinnoissa.

Carbon Neutral Experience 2.0 STF-matkasi tukena

Carbon Neutral Experience 2.0 (CNE 2.0) tukee kotimaisia yrityksiä ja destinaatioita niiden matkalla kohti Sustainable Travel Finland -merkkiä tekemällä tiivistä yhteistyötä kuntien, yritysten ja yhteisöjen kanssa.

STF-valmennuksilla se pyrkii edistämään kestävää matkailua Uudenmaan maakunnan alueella sekä kehittämään niin yrittäjien kuin kunnallistenkin toimijoiden osaamista tuottamalla kestävään matkailuun liittyviä opintosisältöjä aina vastuullisuusviestinnästä lähtien.

Voit ilmoittautua mukaan kevään STF-valmennuksiimme alla olevan lomakelinkin kautta. Valmennuksia järjestetään laajasti eri puolilla Uuttamaata, jotta mahdollisimman moni pääsisi paikan päälle. Tavoitteet saavuttakseen se pyrkii hyödyntämään toiminnassaan muun muassa kiertotaloutta ja muutoskyvykkyyttä.

Uudenmaan liitto ja Visit Finland pyrkivät kehittämään kestävästä matkailusta kilpailutekijää alueen matkailuyrittäjille kilpailutekijää, joka parantaa alan elinvoimaisuutta, vetovoimaa ja luo kasvua sekä uusia työpaikkoja.

Syksyn 2024 aikataulut

Ilmoitamme tarkat sijainnit syksyn alussa!

Syyskuu: Yhdistä STF-kehittämispolun askeleita (Askeleet 2 Osaamisen kehittäminen, 3 Sertifiointi ja 6 Kehittämissuunnitelma)

Lokakuu: Aloita kestävän matkailun mittaaminen (Askel 5 Mittaaminen; kestävän matkailun indikaattorit)

Marraskuu: Täydennä STF-polun tehtävät (Askel 4 Vastuullisuusviestintä + täydentämistä)

KEVÄT 2024: Toukokuun STF-työpajat: STF-polun askeleiden täydennys

Ilmoittaudu kevään 2024 STF-työpajoihin

Kevään valmennusten ilmoittautumislomake.

Ilmoittaudu syyskuun 2024 STF- työpajoihin

Ilmoittaudu lokakuun 2024 STF- työpajoihin

Ilmoittaudu marraskuun 2024 STF- työpajoihin

CNE 2.0 somessa